Η κρέπα από μαύρο σιτάρι μπορεί να καταναλωθεί κρύα το πρωί ως υποκατάστατο του ψωμιού, αλλά και τυλιγμένη σαν ένα «υγιεινό σάντουιτς» γεμιστή με πράσινη σαλάτα, λαχανικά, τόνο ή μικρά κομμάτια κοτόπουλου.
Παραδοσιακή κρέπα από την περιοχή του Poher, στο Κέντρο του Φινιστέρ
Διάμετρος: περίπου 40 εκ.
Συστατικά: Γάλα, αλεύρι μαύρου σιταριού (55%), αλεύρι σιταριού, αυγά, αλεύρι σόγιας χωρίς ΓΤΟ, ηλιέλαιο, αλάτι
Χάρη στη ισορροπημένη συνταγή της, είναι ιδανική για άτομα που προσέχουν τη γραμμή τους και/ή την υγεία τους.
Αυτή η κρέπα είναι καλά ψημένη, με σκοπό τη συντήρηση.
Καταναλώνεται κρύα σε σάντουιτς, ή ακόμα και το πρωί και το απόγευμα (με βούτυρο ή με σοκολάτα, μαρμελάδα…), και γεμιστή για μεσημεριανό και βραδινό.
Ιδέα γεύματος:
Για το γεύμα, μπορείτε να τη γεμίσετε με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε:
- βούτυρο, τυρί γκρυέρ, ζαμπόν, αυγό,
- βούτυρο, καπνιστό σολομό, χυμό λεμονιού
- τυρί, σαλάτα
- λουκάνικο
- καπνιστό μπέικον
- με μικρά λαχανικά